No Announcement posts

Met andere betrokken mede-denkers een crowd vormen, een geschikte ruimte en een passend tijdstip vinden om te brainstormen en zo een gezamenlijk beeld te creëren van je businessproces. Of de voors en tegens van mogelijke oplossingen in kaart brengen en daarmee een betere beslissing te nemen – dat is Crowd Mapping.

Afhankelijk van het thema en en de doelstelling kiezen we de passende Business Mapping methodiek en de juiste vorm (een traditionele ‘brown-paper’ sessie of een pc met geschikte software en beamer).

Geschikte Business Mapping software komt steeds meer beschikbaar en daarmee gebruiken we ook steeds vaker deze digitale vorm. Voordeel daarvan is dat de resultaten vrijwel direct als bestand en/of op het Internet beschikbaar zijn.

Crowd Mapping

Om dergelijke sessies te leiden zijn twee rollen van belang:

  • Process Facilitator – vooral verantwoordelijk voor de interactie met de groep
  • Content Facilitator – vooral verantwoordelijk voor het vastleggen van dialoog, argumenten of anders (met name bij de inzet van Business Mapping software).

Bij kleine groepen en/of minder complexe thema’s kunnen deze rollen door één persoon worden waargenomen. In andere gevallen is het van belang te kiezen voor twee facilitators die in goede afstemming met elkaar deze rollen invullen.

Hersenen verwerken beelden binnen 13 milliseconden